Belastingdienst controleert juist gebruik sectorcodes

De Belastingdienst laat weten dat het voorkomt dat werkgevers een foute sectorcode gebruiken. Daarom controleert de fiscus of de toegepaste sectorcode juist is.

Belastingdienst: “Na uw aanmelding als werkgever kreeg u van ons een ‘Beschikking sectoraansluiting’. In die beschikking staat bij welke sector u bent aangesloten. Ook vindt u uw sectorcode in de jaarlijkse ‘Beschikking/Mededeling gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas (WHK)’. U hebt deze code nodig voor het doen van aangifte loonheffingen. Wij controleren of u daarbij de juiste sectorcode hebt gebruikt.”

Nieuwe beoordeling sectoraansluiting vragen

De sectoraansluiting bepaalt de hoogte van de sectorpremie en kan van invloed zijn op de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas die de werkgever moet betalen. Als de activiteiten van de werkgever structureel veranderen, moet dan ook binnen 14 dagen schriftelijk om een nieuwe beoordeling van de sectoraansluiting gevraagd worden. De werkgever krijgt dan een nieuwe beschikking.

Meer informatie

Meer informatie over de sectoraansluiting is te vinden in paragraaf 5.1.1 van het ‘Handboek Loonheffingen’. En informatie over de hoogte van de sectorpremie staat in paragraaf 5.3 en paragraaf 5.6 van het ‘Handboek Loonheffingen’. “Hebt u een foute sectorcode gebruikt in uw aangifte loonheffingen? Dan moet u dit corrigeren. Hoe u dat doet, leest u in hoofdstuk 12 van het ‘Handboek Loonheffingen’, aldus de Belastingdienst.

Gerelateerde artikelen