Bas Leijen RA benoemd tot partner bij Joanknecht & Van Zelst

Bas Leijen RA (1971) is per 1 januari toegetreden als partner bij Joanknecht & Van Zelst. Hij is werkzaam in de assurancepraktijk en is met name specifiek betrokken bij controles van grote en middelgrote ondernemingen.

Bas Leijen is sinds 2014 in dienst bij Joanknecht & Van Zelst en heeft uitgebreide ervaring met zowel beursgenoteerde als private en publiek gehouden vennootschappen waaronder nationaal- en internationaal opererende (familie)bedrijven, verenigingen en coöperaties. Leijen heeft grote affiniteit met MKB+ ondernemingen en familiebedrijven waar hij als controlerend accountant graag als klankbord van de directeur-grootaandeelhouder(s) functioneert. Hij werkt voor klanten in veel verschillende branches: installatie, metaal, energie, productie, voeding, zakelijke dienstverlening, detachering, handel, automotive en retail.

Binnen Joanknecht & Van Zelst vormt de assurancepraktijk inclusief IT-auditing een belangrijke pijler in de dienstverlening waarbij men zich richt op kwaliteitsaudits met een grote mate van efficiency in de aanpak. De controles zijn gericht op interne beheersing en verbetering van bedrijfsprocessen (zogenaamde proces assurance en continuous auditbenadering) waarbij de vraag naar IT-auditing  toeneemt omdat IT in vrijwel elke onderneming een zeer relevante (soms zelfs kritische) factor is geworden.

Bas Leijen studeerde bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool en heeft de postdoctorale opleiding tot registeraccountant (RA) afgerond op de Universiteit Nyenrode. Voorheen heeft Bas Leijen 18 jaar ervaring opgedaan bij EY.

Gerelateerde artikelen