Bas Hidding vertrekt na acht jaar bij Flynth

Flitsovername van concurrent Accon avm geldt als zijn sterkste staaltje.

Bas Hidding treedt in september af als bestuursvoorzitter van Flynth. Hij heeft dan twee intensieve bestuursperiodes op zitten van in totaal acht jaar. Zijn meest in het oog springende actie was de overname van de berooide concurrent, Accon avm in 2022. 

Deze deal kwam nadat Accon avm financieel bezweek. Opgeklopte boeken hadden de neergang van het kantoor, een top tien-speler in de sector, verhuld. Door snel te schakelen nam Flynth de concurrent over. Beide kantoren richtten zich op dezelfde markt: het MKB en de agrarische sector. 

Bas Hidding maakte Flynth marktleider voor het MKB, zo constateert een trots Flynth bij de aankondiging van zijn afscheid. Hij leidde Flynth in een periode waarin de organisatie is uitgegroeid tot circa 2.400 medewerkers, op moderne locaties in heel Nederland, met rond 240 miljoen euro omzet in 2023. 

Tijdens zijn bestuursperiode voegde Flynth diverse bedrijven toe aan de organisatie, onder meer Rombou, Full Management Support, Bosch & van Rijn, Astrium en Accon avm. “Van een meer lokale speler groeide Flynth uit tot de grootste landelijke aanbieder van advies- en accountancydiensten voor het MKB in Nederland”, zegt Hidding er zelf over.

“Mijn overtuiging is dat je de eervolle functie van voorzitter van de raad van bestuur een bepaalde periode vol energie mag invullen. Daarna is het, ook vanuit good governance, belangrijk dat een nieuwe voorzitter zijn of haar schouders onder een volgende periode zet.”

 

Gerelateerde artikelen