Bad Data kosten de VS $3.000.000.000.000 per jaar

Iedereen heeft het over de kansen van Big Data – maar de kosten van slechte gegevens vormen een veel urgenter probleem.

IDC schat dat er in de wereldwijde Big Data markt dit jaar $136 miljard omgaat. ‘Het zal wel’, denkt u. Een enorme hoeveelheid geld – tot u het bedrag vergelijkt met wat volgens IBM alleen al in de VS de jaarlijkse kosten zijn van  de slechte kwaliteit van de meeste gegevens: $ 3,1 biljoen.

Het moge duidelijk zijn dat het meer zin heeft om de kwaliteit van gegevens(verzamelingen) te verbeteren effectief Master Data  Management, dan om te proberen relevante informatie te ontlokken aan die inconsistente, verouderde of verkeerde Big Data.   

Elke dag weer kost het veel tijd en geld om ‘bad data’ geschikt te maken zodat ze kunnen dienen als ondersteuning bij de besluitvorming van directies, managers, kenniswerkers, data scientists en andere belanghebbenden. En we beschouwen die slechte kwaliteit ( te gemakkelijk) als een ‘fact of life’,  stelt Thomas C. Redman, Ph.D,  in de Harvard Business Review van september.

 

50% van de tijd zijn kenniswerkers kwijt aan het zoeken naar, controleren en verbeteren van gegevens die zij niet op het eerste gezicht (durven te vertrouwen. 60% van hun tijd besteden data scientists aan het ‘cleanen’en reorganiseren van gegevens, blijkt uit onderzoek.

Hoe slechts uw data ( of die van de cliënt die u hierover wilt adviseren) zijn, en wat dat kost, kunt u simpel berekenen en aantonen met behulp van de  Friday Afternoon Measurement methode”

 Harvard Business Review

Gerelateerde artikelen