Antikapitalistische actiegroep gaat maand lang banken hacken

De ‘hacktivisten’ van Anonymous kondigen aan dat zij het wereldwijde financiële systeem willen platleggen.
In een video, vorige week gepost op Youtube, kondigen de activisten aan, dat zij binnenkort een maand lang organisaties en bedrijven als Paypal, NASDAQ, het IMF, de London Stock Exchange Mastercard, Visa, Bank for International Settlements, alle centrale banken… kortom alle grote bancaire netwerken zullen gaan bestoken.
 
 “We zullen de banken niet laten winnen – we gaan ze aanvallen, op een nooit eerder vertoonde schaal,” kondigt een woordvoerder met het karakteristieke Anonymous-masker aan. “We geven elke Anon, overal ter wereld, een setje cybertools om samen de vijand te hacken en  plat te leggen.”
Eerrder al gebruikte Anonymous distributed denial of service (DDos) aanvallen — die zó veel digitaal verkeer genereren dat sites en netwerken plat gaan.
 
Wat de banken hebben misdaan? “Te hoge kosten, oplichting, corruptie, zelfverrijking, afgedwongen faillissementen, chantage, noem maar op – een een lange reeks financiële misdaden, waarvoor ze te weinig verantwoordelijkheid genomen hebben en nemen,” aldus de woordvoerder op Youtube. 
 
Gerelateerde artikelen