Amerikaanse Senaat bevestigt ‘eeuwig’ verbod op belasting op internettoegang

Als onderdeel van een breder pakket van handelswetgeving heeft de Senaat nu een ‘permanent ban’ ingesteld op het belasten van internetabonnementen. Ook is uitgesloten dat er extra sales tax zou worden geheven op de aanschaf van diensten en producten via het internet.
De Permanent Internet Tax Freedom Act is vanaf heden onderdeel van de Trade Facilitation and Trade Enforcement Act of 2015. In 1998 werd voor het eerst een (tijdelijk) wettelijk verbod op het belasten van internettoegang aangenomen, en deze bepaling werd liefst 11 maal verlengd. Nu is het verbod dus eeuwigheidswaarde toegekend. Omdat de wet al door het Huis van Afgevaardigden is aangenomen hoeft Obama hem alleen nog te ondertekenen.
 
Volgens de senatoren moet de staat op geen enkele manier internettoegang bemoeilijken, integendeel. Voor wat betreft de (standaardisatie van) BTW-heffing op verkopen via internet is het wachten nog wel op het Huis van Afgevaardigden: de Marketplace Fairness Act werd door de Senaat al in 2013 aangenomen , maar het parlement is er tot op heden nooit aan toegekomen. 
 
Gerelateerde artikelen