Alfa Accountants: Hans de Bie marktmanager Food & Agri

Hans de Bie werkt sinds 1 september als marktmanager Food & Agri bij Alfa Accountants en Adviseurs. Zijn benoeming past in de visie van Alfa om de adviesfunctie voor de agrarische sector verder te versterken. Het is ook het terrein waarop Hans de Bie veel ervaring heeft opgedaan. Hij is al 25 jaar werkzaam in het agrarische domein waarvan de laatste achttien jaar bij de Rabobank, onder meer als manager Food & Agri bij Rabobank West Betuwe.

De rol van marktmanager is nieuw in de Alfa-organisatie. Met het instellen van een nieuwe functie wil Alfa zich nog nadrukkelijker gaan profileren in de land- en tuinbouw, van huis uit een van de belangrijkste sectoren voor de organisatie. Als marktmanager gaat Hans de Bie functioneren als het ‘gezicht’ van Alfa. In zijn positie zal hij veel externe contacten gaan leggen en versterken, waaronder die met sectororganisaties, banken, onderwijsinstellingen en persmedia. Ook gaat Hans de Bie de stafgroep bedrijfskunde in Wageningen aansturen. Verder wordt hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten van Alfa. Zijn vaste standplaats wordt het hoofdkantoor van Alfa in Wageningen. Van daaruit is hij landelijk actief en is hij betrokken bij alle dertig vestigingen van Alfa.

 “Ik was toe aan een mooie, nieuwe uitdaging, mijn hart ligt in de agrarische sector en Alfa is daarin een heel gerenommeerde naam”, legt de 48-jarige inwoner van Teteringen zijn overstap naar Alfa uit. Groot voordeel is zijn bancaire ervaring, die voor een accountantsorganisatie van veel toegevoegde waarde is. Met achttien jaar Rabobank-ervaring kent hij de agrarische sector als geen ander.

Hans de Bie was tot voor kort manager Food & Agri bij Rabobank West Betuwe en heeft ook gewerkt als accountmanager en sectormanager veehouderij bij Rabobank Nederland. Vanuit zijn achtergrond heeft hij een grote affiniteit met de sector. “Ik zie grote kansen voor Alfa om onze positie verder uit te bouwen. Daar wil ik me met veel plezier voor inzetten. Het is ook een functie met een grote maatschappelijke betekenis: de wereldbevolking neemt toe, er is steeds meer voedsel nodig en ik lever graag mijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze agrarische bedrijven.”

Gerelateerde artikelen