Akkoord over derdenverklaring voor starters

De NBA werkgroep COPRO heeft met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) overeenstemming bereikt over de tekst van de derdenverklaring voor starters. 

De nieuwe tekst is beschikbaar in het EH3 portaal zodra het TVL Q3 loket opent. De tekst kan ook gebruikt worden voor nog niet ingeleverde derdenverklaringen over het tweede kwartaal van dit jaar. Niet alleen is de algemene tekst van de derdenverklaring herzien, maar ook de speciale alinea voor accountants.

Bij het opstellen van deze aanvraag moet invulling gegeven worden aan de volgende bepalingen in de regeling: 

  • –  Het omzetverlies wordt berekend door het verschil tussen de omzet in de referentieperiode en de omzet in de subsidieperiode te bepalen en deze te delen door de omzet in de referentieperiode. 
  • –  De uitkomst van deze berekening wordt uitgedrukt in hele procenten. 
  • –  De voor de berekening te gebruiken omzetbedragen worden als volgt bepaald: 
    • De omzet in de referentieperiode is de omzet in het tweede kalenderkwartaal 2020/derde kalenderkwartaal van 2020; en 
    • De omzet in de subsidieperiode is de omzet in het derde kalenderkwartaal van 2021. 
  • –  Indien de getroffen startende MKB-onderneming omzetbelasting betaalt over het geheel van de bedragen op basis waarvan haar omzetverlies wordt berekend, wordt als de omzet van de onderneming beschouwd het bedrag ten aanzien waarvan zij aangifte doet voor de omzetbelasting, overeenkomstig het bepaalde bij en krachtens de Wet op de omzetbelasting 1968. 
  • –  Voor andere getroffen startende MKB-ondernemingen dan de voornoemde ondernemingen, is de omzet het bedrag van de omzet zoals die is vastgelegd in de financiële administratie van de onderneming. 
Gerelateerde artikelen