Accountantskantoren worstelen met coronajongeren 

Junioren missen professionele vaardigheden door thuiswerken.

Starters die instromen in de accountancy missen tal van vaardigheden om op kantoor volwaardig mee te draaien. Zo hebben ze moeite met teamwerk en missen ze communicatieve vaardigheden. Accountantskantoren in Engeland pakken als eerste deze euvels aan. Daar stomen Deloittte en PwC junioren klaar voor professioneel werk via extra trainingen.

Het viel de Britse accountants op dat jonge medewerkers die een deel van hun opleiding thuis volgden als gevolg van de lockdowns, moeite hebben om zich aan te passen aan de werkomgeving op kantoor. De jonge instromers hebben moeite om basistaken goed uit te voeren, zoals presentaties geven en spreken bij vergaderingen en netwerken. Het gebrek aan vaardigheden leidt tot stress onder de jonge aanwas.

Een HR-directeur van Deloitte UK zegt in de Financial Times dat jonge medewerkers nu getraind moeten worden op vaardigheden die voorgaande lichtingen wel beheersen. Haar collega bij PwC zegt begrip te hebben voor het feit dat jongeren moeite hebben met werk dat vraagt om samenwerking op kantoor. Ze hebben alleen virtueel werkervaring opgedaan, merkt hij op in de Financial Times.

Het hybride werken heeft de beperkingen alleen maar verergerd, omdat de jonge medewerkers daardoor nauwelijks konden leren van meer ervaren collega’s. PwC heeft de begeleiding aan jongeren opgevoerd. Sommige medewerkers worden twee jaar vrijgesteld om als fulltime coach de gestresste jeugd wegwijs te maken in het kantoorwerk.
 

[avg-advertorial slug=”accountancy-expo-2023-secure-your-business”]

Gerelateerde artikelen