Accountants hebben steeds minder vertrouwen in de economie

Maar in Noord-Amerika zien de accountants het zonniger in.

Het vertrouwen van accountants in de economie neemt wereldwijd verder af. De daling van vertrouwen is gaande sinds het voorjaar van 2023, aldus een onderzoek van ACCA Association of Chartered Certified Accountants) en IMA (Institute of Management Accountants). In elk kwartaal daarna ging het vertrouwen bij accountants verder achteruit.

  • Onderzoek onder wereldwijde accountants ziet recessie nog niet komen maar … 
  • …. accountants in West-Europa, Azie en Afrika zijn wel somber over economie 

Toch komt uit het Global Economic Condition Survey (GECS) van de twee internationale accountantsorganisaties niet naar voren dat er een recessie aan zit te komen. Ook zagen de accountant her en der lichtpuntjes. Zo waren accountants in Noord-Amerika aanzienlijk optimistischer dan in het derde kwartaal van 2023. [Artikel gaat verder na deze alinea]


Als toonaangevende bron voor accountantnieuws, strategieën en inzichten in finance en accounancy, helpt accountantweek.nl accountants, controllers en hoger financieel management om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de heldere, korte en makkelijk leesbare nieuwsbrief van Accountantweek voor een overzicht van al het relevante nieuws, alle unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en belangrijkste meningen of volg ons op Linkedin.


Accountants West-Europa en Zuidoost-Azië zien het daarentegen somber in voor de economie. De onderzoekers denkend dat er een verband is tussen het pessimisme in het Verre Oosten en de moeilijke periode die de Chinese economie doormaakt. Ook in Afrika zien accountants het steeds somberder in.

De drie grootste zorgen van accountants zijn economische risico's, het behoud van talent en veranderingen in de regelgeving. Geopolitiek prijkt nu ook hoog op de risicolijst van accountants. 

 

Gerelateerde artikelen