Accountants EY China moeten speldje van de partij dragen

De badge moet in het midden van de linkerborst worden geplaatst.

Accountants van EY China die lid zijn van de communistische partij zijn gevraagd om hun partijbadge te dragen op het werk. Dit als teken dat ze ook op de zaak politiek loyaal zijn

Een afdelingscomité van de communistische partij bij EY stelde deze eis vorige week vanaf haar EY-emailaccount. Een dergelijk comité is verplicht bij grotere bedrijven. De meeste van de 97 miljoen leden van de communistische partij in China worden geacht om hun partijspeldjes op het werk te dragen, maar de naleving ervan is strenger in politiek gevoelige tijden, vervolgt de Financial Times.

EY China is een van de eerste bekende voorbeelden van een bedrijf met internationale banden dat zijn werknemers vraagt om de badge te dragen onder werktijd. "De badge moet in het midden van de linkerborst worden geplaatst en mag niet op de kraag worden gedragen", aldus de EY-richtlijn. "Als het met andere badges wordt gedragen, moet het erboven worden geplaatst."

Alleen het personeel van EY in de Chinese hoofdstad lijkt de richtlijn te hebben ontvangen. EY China heeft niet gereageerd op verzoeken van de Financial Times om commentaar.

 

 

Gerelateerde artikelen