Aankomende accountants lyrisch over SRA-Stagebureau

Veel pluimpjes over het contact, de informatie en de begeleiding.

Ruim driekwart van de praktijkbegeleiders en tachtig procent van de trainees zijn tevreden tot zeer tevreden over de samenwerking met en de dienstverlening van het SRA-Stagebureau. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat SRA afgelopen januari heeft gehouden onder praktijkbegeleiders en trainees van de praktijkopleidingen MKB/Assurance. 

Het SRA-Stagebureau bemiddelt tussen aangesloten kantoren, accountantsopleidingen en studenten over het aanbieden en vervullen van stageplaatsen en het begeleiden van trainees.

Deelnemers aan het onderzoek zijn bijzonder tevreden over de informatievoorziening. Ruim 95 procent van de praktijkbegeleiders vindt de informatievoorziening van het stagebureau om trainee(s) te kunnen begeleiden en beoordelen goed. Bijna 95 procent van de trainees vindt dat zij voldoende informatie of kennis over de praktijkopleiding hebben ontvangen om hun opleiding te kunnen doen. 

Ook over het contact met het stagebureau zijn zowel praktijkbegeleiders als trainees tevreden tot zeer tevreden. Bij de trainees is meer dan negentig procent tevreden tot zeer tevreden over het contact met het stagebureau. De praktijkbegeleiders zelf worden door de trainees goed beoordeeld. Zij geven hun gemiddeld het cijfer 8,4.

Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten, zo erkent SRA. Zo is de informatieverstrekking voor de praktijkbegeleiders nog verder uitgebreid. Ook is er een intervisie speciaal voor praktijkbegeleiders ontwikkeld. 

 

 

Gerelateerde artikelen