VNO-NCW blij met vervallen verplichte kwartaalrapportages

VNO-NCW is verheugd met het besluit van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën om de wettelijke verplichte kwartaalrapportages voor uitgevende instellingen te laten vervallen. ‘Dat kan gunstig uitwerken op de langere termijn oriëntatie van ondernemingen’, aldus de ondernemingsorganisatie.

Sinds 29 januari zijn bijvoorbeeld beursgenoteerde ondernemingen niet meer verplicht elk kwartaal inzicht in de financiële situatie te geven. ‘Als een bedrijf dat nog wel (vrijwillig) doet, wordt het voordeel op een de langere termijn oriëntatie weggenomen’, benadrukt VNO-NCW, dat het met minister Dijsselbloem eens is dat een wettelijk verbod niet passend is.

Maar volgens VNO-NCW ‘is het uiteraard aan de betrokken ondernemingen om te beslissen of zij al dan niet zullen overgaan tot het achterwege laten van het openbaar maken van financiële kwartaalrapportages.’ Eerste indicaties wijzen er, volgens de ondernemingsvereniging, echter op dat kwartaalrapportages in mindere mate dan voorheen zullen voorkomen.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen