Nationale Accountancy Awards: specifieke expertise geeft Bos Adviesgroep vleugels

Bos Adviesgroep BV is al ruim 25 jaar op zoek naar slimme oplossingen waarmee het de dienstverlening voor relaties kan verhogen. Meer en meer kijkt het naar het actief adviseren en financiële online rapportages, naast traditionele werkzaamheden als het opstellen van jaarrekeningen. “Het merendeel van ons team bestaat uit adviseurs met verschillende achtergronden”, zegt algemeen directeur André Bos. “Accountants, fiscaal juristen, economen en civiel juristen. Het belang van de directeur-grootaandeelhouder staat voorop.”

 

Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?André Bos: “Het betreft hier een vliegtuigverhuurbedrijf waar we het reserveringssysteem hebben geïntroduceerd dat tevens de facturatie na een vlucht verwerkt. Naast onze werkzaamheden voor bedrijven in tal van sectoren, beschikken we over specifieke expertise voor luchtvaartgerelateerde bedrijven, waarmee we dus een nichemarkt bedienen.”

Welk project was dit? 
“Naast de introductie van het systeem voor reserveringen en facturatie hebben wij dit systeem gekoppeld aan een boekhoudpakket. Dat pakket is vervolgens gekoppeld aan een rapportagetool met maandelijkse online rapportages met specifieke KPI’s, afgezet ten opzichte van historische informatie en begrotingen. Ook projecteert deze rapportagetool vooruit. Alles is zoveel mogelijk grafisch, zodat het ook te begrijpen is voor mensen die geen financieel deskundigen zijn. Al deze toepassingen zijn online oplossingen.”

Wat is het voordeel voor de klant?
“Deze heeft realtime inzicht in de bezetting van de vloot die wordt verhuurd en kan zo sneller op activiteiten inspelen. Ook levert het inzicht op in de kostprijs en marge en hoe deze zich ontwikkelen. Verdere voordelen zijn een betere beheersing van liquiditeiten en beslismodellen voor investeringen, bijvoorbeeld in vlootuitbreidingen. Mede door betere en actuele inzichten zijn er door de klant nu beslissingen genomen die ertoe hebben geleid dat de verliezen van voorgaande jaren tot het verleden behoren en er sinds vorig jaar weer een positief resultaat wordt gerealiseerd.”

___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________

Welke dienst bood u twee jaar geleden nog niet aan en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Ondersteuning bij de opzet van online kwaliteitssystemen bij klanten. De papieren handboeken van vroeger die nooit werden geraadpleegd, zijn nu levendige systemen geworden, met veel toegevoegde waarde voor de organisatie en medewerkers. Jaarrekeningen brengen we niet meer op papier uit, maar bieden deze volledig digitaal aan bij onze relaties. Ook zetten we systemen op waardoor veel extra handelingen, ook binnen het accountantskantoor, overbodig zijn geworden. Dat leidt tot kostenbesparing.”

Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“ICT is zeer ondersteunend in onze dienstverlening. Wij geloven al heel lang in online oplossingen en gebruiken deze tools om met onze relaties te kunnen sparren en hen te coachen. ICT is hierbij onmisbaar. Denk maar aan online presentaties waarbij tools, zoals Exactonline, Exact Synergy, Visionplanner, E-herkenning, Scienta en Teamviewer onmisbaar zijn. Maar nog steeds met de nadruk op instrumenten voor de adviseur van de ondernemer.”

 

Gerelateerde artikelen