Young Profs vrezen grotere afstand met NBA-bestuur

De Young Profs van de NBA vrezen dat de voorstellen voor een nieuw governancemodel van de NBA zorgen voor een nog grotere afstand tussen het NBA-bestuur en de Young Profs. Volgens de Young Profs lijkt de kans, gezien de profieleisen, gering dat een Young Prof zitting kan nemen in het nieuwe NBA-bestuur.

Verder wordt de vertegenwoordiging vanuit het bestuur richting de individuele commissies losgelaten, waardoor zij verwachten dat dit de afstand met de commissie Young Profs vergroot. “Naar onze mening een onwenselijke situatie,” aldus de Young Profs.

In het voorstel krijgen de Young Profs een plaats benoemd in de Ledenraad. “Via deze plaats hopen wij blijvend onze bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons beroep. Echter ons inziens wordt hiermee voorbij gegaan aan het unieke karakter van de Young Profs. Circa de helft van de achterban die wij als commissie vertegenwoordigen bestaat uit toekomstige leden. Deze groep ziet haar belangen enkel door ons vertegenwoordigd, zij hebben namelijk geen stemrecht binnen de ALV en zij maken ook geen onderdeel uit van de Ledengroepen. De Young Profs vormen een belangrijke groep binnen onze beroepsgroep, zij vormen de toekomstige generatie accountants. Wij verzoeken het NBA-bestuur daarom ook in haar voorstellen rekening te houden met deze unieke positie van de Young Profs en zorg te dragen voor een goede verbondenheid met het NBA-bestuur en een goede positionering binnen de gehele governance,” aldus de Young Profs.

• Reactie Young Profs

Gerelateerde artikelen