XBRLreports maakt aanleveren XBRL instances makkelijker met Excel

XBRL instances (rapportages in XBRL-formaat) maken en versturen is voor veel accountants- en administratiekantoren een probleem, omdat hun software daar niet of beperkt in voorziet. Het onlangs opgerichte XBRLreports, dat zich richt op de implementatie van SBR en XBRL in de Nederlandse markt, brengt een nieuwe Excel-toepassing op de markt waarmee het makkelijker moet worden om instances samen te stellen en te verzenden naar overheidsinstanties en banken.

XBRL is ook nog lang niet overal ingebed in de administratieve organisatie. XBRLreports lost deze problemen op door alle werkzaamheden onder te brengen in Excel. Inlezen, bewerken, vervaardigen en versturen van instances vindt allemaal in Excel plaats.

Durk Tuinier, directeur van XBRLreports, ziet veel mogelijkheden: ‘XBRLreports integreert naadloos in bestaande Excel-applicaties, dus je hoeft geen kunstgrepen uit te halen om ermee aan de slag te gaan. Daarnaast bieden we al meer dan 250 rapportages voor bijvoorbeeld btw-aangiftes, KvK deponeringen en kredietrapportages. Met Multi-Mapping kun je na één keer inrichten meerdere soorten rapportages aanleveren. Verder hebben we allerlei handige functies en filters voor zoeken, beheren en verwijderen. Het is de meest laagdrempelige toepassing voor XBRL-communicatie met overheidsinstanties en banken.’

XBRLreports is vanaf juni beschikbaar. Op de website is een gratis demoversie beschikbaar als download. XBRLreports biedt gebruikers telefonische support, maatwerktemplates, consultancy en trainingen (klassikaal en in-house). XBRLreports lanceert de applicatie officieel op 23 juni tijdens de Accountancy Expo en is geselecteerd voor de speciale beurs ‘Wall of Innovations”. Bezoekers kunnen op de beurs een gratis full-licentie versie aanvragen om drie maanden lang kennis te maken met alle mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen