Wolters Kluwer boekt zes procent winst dankzij AI

De helft van de omzet komt uit producten die gebruikmaken van AI.

Wolters Kluwer heeft de omzet vorig jaar met 5 procent zien stijgen, vooral dankzij investeringen in kunstmatige intelligentie. Gecorrigeerd voor onder andere wisselkoerseffecten en overnames van bedrijven groeide het bedrijf met zes procent, ondanks "macro-economische en geopolitieke tegenwind".

Dat heeft bestuursvoorzitter Nancy McKinstry bekendgemaakt. Op dit moment komt ongeveer de helft van alle digitale inkomsten van Wolters Kluwer uit producten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. 

Begin vorig jaar nam het concern Della AI over, een leverancier van AI-technologie voor juristen. Een half jaar later volgde de overname van Invistics, dat software maakt op basis van AI voor het opsporen van drugs.

Vorig jaar begon het concern met het testen van tientallen nieuwe AI-toepassingen, onder meer in de gezondheidszorg en de juridische sector. "Voor veel van dit werk werken we samen met Microsoft, Google en andere technologieleveranciers," aldus McKinstry.

Voor dit jaar verwacht de topvrouw een verdere groei, vergelijkbaar met 2023. De winst zal vooral komen van de divisies die zich bezighouden met gezondheidszorg en juridische dienstverlening.

Meer over het nut van AI

Voordelen van AI voor accountants op een krappe arbeidsmarkt

Onderzoek: AI en ESG trekken in 2024 meeste venture capital

Ondersteuning die AI de controller kan bieden

Gerelateerde artikelen