Wirecard ook verdacht van marktmanipulatie

De Duitse marktwaakhond BaFin verdenkt Wirecard nu ook van marktmanipulatie. De financiële autoriteit heeft een extra rapport over de betalingsdienstverlener naar de openbaar aanklager in München gestuurd. Wirecard wordt daar al onderzocht vanwege mogelijke fraude.

Wirecard ligt al maanden onder vuur vanwege mogelijke fraude en maakte eind vorige week bekend dat er een kleine 2 miljard euro kwijt was. Deze week stelde het bedrijf dat dit geld mogelijk nooit heeft bestaan en trok het zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in. Topman Markus Braun werd gearresteerd.

Die stap heeft BaFin's "vermoeden versterkt" dat de omzetcijfers over de jaren 2016, 2017 en 2018 niet klopten. Daarmee zou het bedrijf informatie hebben verspreid die "valse signalen gaf ten aanzien van de beurskoers van Wirecard" en heeft het bedrijf dus mogelijk de regels voor marktmanipulatie overtreden.

BaFIN-president Felix Hufeld noemde de fraudezaak bij Wirecard eerder al een "schande" en "de ernstigste situatie die ik ooit heb gezien bij een bedrijf in de DAX-index".

Braun verkocht vorige week voor 14,4 miljoen euro aan aandelen Wirecard, meldde het fintechbedrijf dinsdag. Dat deed hij omdat een margestorting, waarbij de tegenwaarde van een beleggingsrekening moet worden aangevuld, vereist was.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen