Wiebes wil fiscale belemmeringen rentemiddeling wegnemen

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat de fiscale belemmeringen rondom rentemiddeling nog dit jaar wegnemen. Dat blijkt uit een brief waarin Wiebes de Tweede Kamer informeert over toezeggingen inzake de Fiscale verzamelwet 2015.

Dit meldt Vereniging Eigen Huis. ‘Wiebes is van plan boeterente in fiscaal opzicht te beschouwen als rente, en niet langer als kosten. Dat maakt de administratie van banken eenvoudiger. Bovendien is dan duidelijk dat de huiseigenaar aftrek kan krijgen voor de boeterente. Niet alleen bij betaling ineens, maar ook als de boete wordt uitgesmeerd over een langere periode,’ aldus VEH.
 
De staatssecretaris komt tot dit standpunt na overleg met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Hij schrijft in de brief aan de Kamer: ‘Met de beschreven oplossing worden banken naar mijn idee volledig tegemoet gekomen in hun bezwaren. Ik ga er dan ook van uit dat er voor de banken geen (fiscale) belemmeringen meer zijn om rentemiddeling actief aan te bieden.’ Het ziet er naar uit dat de staatssecretaris deze verduidelijking uiterlijk november opneemt in een beleidsbesluit, vooruitlopend op wetgeving.

• Fiscale verzamelwet 2015

Gerelateerde artikelen