Waardering van verpachte gronden in box 3 2016

De Belastingdienst heeft ‘Waardering van verpachte gronden in box 3 belastingjaar 2016’ gepubliceerd.

In deze publicatie van het Platform Landbouw staan de uitgangspunten en normen voor 2016 voor de waardering van verpachte gronden in box 3. Met behulp van twee tabellen kan op een praktische manier de waarde van verpachte grond berekend worden.

Voor de waardering van bezittingen in box 3, waaronder begrepen onroerende zaken, geldt de waarde in het economische verkeer. Uit doelmatigheidsoogpunt publiceert de Belastingdienst jaarlijks cijfers voor de waardering van verpachte gronden in box 3. Met deze publicatie van het Platform Landbouw worden voor 66 landbouwgebieden de cijfers voor het belastingjaar 2016 kenbaar gemaakt.

De Belastingdienst staat toe dat de normwaarden die gebaseerd zijn op de uitgangspunten in deze publicatie, worden gebruikt voor de waardering van verpachte gronden in box 3. Als de belastingplichtige het oneens is met de waardering in deze publicatie, dan kan hiervan gemotiveerd worden afgeweken. Het staat de Belastingdienst dan vrij de opgegeven waarden in box 3 op basis van relevante feiten en omstandigheden te beoordelen.

Gerelateerde artikelen