Vraag naar financieel specialisten groeit explosief

De vraag naar financieel specialisten is in het laatste kwartaal gegroeid met 26,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Sinds de crisis is dit het hoogste groeicijfer.
Over het hele jaar groeide de vraag naar financieel specialisten met 16,9 procent. De eindspurt aan het eind van het jaar is vooral het gevolg van de groeiende vraag naar business analisten, business controllers en financieel directeuren.
Onverwachts
Volgens Erik Kolthof, directeur Finance bij Yacht, overtrof de groeiende vraag naar financieel specialisten de verwachtingen. In eerste instantie werd namelijk uitgegaan van een totale groei van 10 procent. Volgens Kolthof is de sterke versnelling in het vierde kwartaal enerzijds te danken een toegenomen vraag en anderzijds te verklaren door  het relatief zwakkere derde kwartaal.
2014
In de eerste twee kwartalen van 2014 groeide het aantal vacatures met ruim 9.200 per kwartaal. Deze groei liep in het derde kwartaal iets terug naar 8.300 vacatures. In het vierde kwartaal piekte het aantal tot 10.300. Vooral de vraag naar accountancymedewerkers was gedurende het hele jaar hoog. Echter, de grootste fluctuatie was te zien bij business analisten, business controllers, financieel directeuren en nichespecialisten als auditors en treasurers. De vraag naar deze functionarissen groeide in het laatste kwartaal met percentages die uiteenlopen van dertig procent tot zestig procent.
Inhaalslag
De groeiende vraag naar financieel specialisten kwam in het derde kwartaal van 2014 niet hoger uit dan 2,3 procent waardoor de sterke groei in het laatste kwartaal een inhaalslag is te noemen. Volgens Yacht zijn vooral de specialisten met een gedegen bedrijfseconomische kennis gecombineerd met ruime werk- en branche-ervaring populair. Zij bieden de grootste zekerheid voor een goede financiële sturing en beheersing van continu veranderende organisaties.
Gerelateerde artikelen