Vlaamse accountants die ontslag nemen krijgen 7200 euro

Ophoping van vacatures dwingt Vlaams accountantskantoor tot creatieve lokker.

Accountants die ontslag nemen bij het Vlaamse accountantskantoor Vandelanotte krijgen een vertrekpremie mee van 7.200 euro. Voorwaarde is dat ze minimaal drie maanden bij het bedrijf hebben gewerkt. Wie het er een maand uithoudt krijgt 2500 mee bij het opzeggen van het dienstverband en wie er nog een maand extra bij sprokkelt mag gaan voor 5.000 euro.

Het is een opmerkelijke actie van het accountantskantoor in het Vlaamse Kortrijk om accountants te lokken. Vandelanotte heeft in Vlaanderen vijftig vacatures. Het bedrijf is ervan overtuigd dat accountants die eenmaal aan de slag gaan niet meer weg willen. Het aanbod geldt alleen voor ervaren accountants.

"We zijn er zeker van dat als mensen naar ons bedrijf komen, dat ze wel zullen tevreden zijn", vertelt eigenaar Nikolas Vandelanotte in Vlaamse media. "Daarom willen we er ook geld op inzetten. Maar mocht die werknemer dan toch niet zo tevreden zijn hier, dan zullen wij hem een premie betalen, afhankelijk van hoelang hij bij ons gebleven is."

Blijven de accountants na drie maanden in dienst, dan gaat de vertrekpremie naar het team. "Om er iets leuks mee te doen”, zegt Vandelanotte. “Natuurlijk hopen we dat we het geld daaraan kunnen uitgeven in plaats van aan de vertrekpremie." 

 

 

Gerelateerde artikelen