Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand

Drie in claimprocedures verwikkelde oud-commissarissen van het failliete beursfonds Imtech kunnen vooralsnog fluiten naar een vergoeding voor juridische bijstand.

Dat schrijft het FD. Ook de miljoenen die curatoren en gedupeerde beleggers als schadevergoeding willen vorderen, moet het trio, als het aan hun Amerikaanse verzekeraar ligt, straks uit eigen zak betalen.

Dat bleek maandag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Haarlem. De keiharde opstelling van aansprakelijkheidsverzekeraar CNA roept volgens het FD de vraag op hoe goed commissarissen eigenlijk verzekerd zijn na een faillissement van de onderneming waar ze toezicht hielden.

Het elektrotechnische installatiebedrijf Imtech ging in de zomer van 2015 failliet. Curatoren constateerden een boedeltekort van 1,5 miljard euro en zijn sindsdien op jacht naar geld. Maar ook gedupeerde beleggers azen op compensatie. Zij zagen meer dan een miljard aan geïnvesteerd geld in rook opgaan. Onder andere de stichting ImtechClaim en de beleggersvereniging VEB menen dat aandeelhouders recht hebben op compensatie.

Lees ook: 'Controle KPMG in zaak Imtech was gebrekkig'

Gerelateerde artikelen