Verbod op vliegen in businessclass voor accountants PwC UK

Maatregel moet helpen tegen CO2-uitstoot en lagere kosten.

PwC stelt paal en perk aan businessclass vliegen op werkreizen. Partners en senior managers moeten tussen de gewone reizigers plaatsnemen, omdat het accountantskantoor de ecologische voetafdruk wil verkleinen en de kosten probeert te verlagen.

Dit meldt de Financial Times. Het verbod op businessclass vliegen dateert al van oktober. Alleen PwC’ers op langeafstandsvluchten of medewerkers die om “bedrijfskritische” redenen vliegen, mogen de luxere stoelen reserveren.

De nieuwe richtlijnen van PwC UK zijn van toepassing op partners en directeuren, plus medewerkers die hen vergezellen op reis. Het eerdere beleid van het bedrijf stond senior personeel toe om in business class te reizen op vluchten die vijf uur of langer duurden.

De Financial Times denkt dat de maatregel is ingegeven door algemene kostenverlagingen die alle Big Four accountantskantoren doorvoeren. Daarnaast willen de grote kantoren iets doen aan CO2-uitstoot. PwC heeft beloofd de uitstoot van zijn activiteiten tegen 2030 tot nul terug te brengen. In toenemende mate worden reizen en vergaderingen geschrapt en vervangen door videomeetings.

“Vluchten zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van onze CO2-uitstoot, dus we zullen onze netto nul-doelstelling alleen halen als onze mensen een echt doordachte benadering van vliegreizen hanteren”, aldus Marissa Thomas, managing partner bij PwC UK, in de Financial Times.

“Gezien het feit dat een stoel in de business class grofweg vijftig procent CO2-intensiever is dan een stoel in de premium economy, vragen we partners en directeuren om goed na te denken of ze er een nodig hebben.”

Gerelateerde artikelen