Veel meer gemeenten onder financieel toezicht in 2015

Het komende jaar staan zestien gemeenten onder preventief financieel toezicht van de provincies. Dat zijn er zeven meer dan in 2014. Dat meldt Binnenlands Bestuur vandaag.
Zeeland heeft straks drie gemeenten onder curatele staan en is daarmee de provincie die de lijst aanvoert, samen met Groningen. Het zijn Middelburg, Vlissingen en Kapelle.
Zeeland heeft jarenlang niet één noodlijdende gemeente gehad. In Groningen gaat het om Bellingwedde, Vlagtwedde en Ten Boer.
In Noord-Holland moeten Muiden en Langedijk komend jaar beterschap tonen. In Overijssel staan Haaksbergen en Twenterand onder curatele.
In Utrecht gaat het om Amersfoort, in Gelderland om Apeldoorn en Beuningen en in Friesland om Heerenveen. Gemert-Bakel is de enige gemeente uit de provincie Noord-Brabant die op de lijst staat en in Zuid-Holland krijgt Lansingerland extra toezicht.
Drenthe, Flevoland en Limburg zijn de enige provincies waar alle gemeenten hun financiën op orde hebben. Het is voor het vijfde jaar op rij dat Limburg in alle gemeenten de zaken in financieel opzicht op orde heeft.
Het verscherpte toezicht houdt in dat een gemeente geen nieuwe financiële verplichtingen mag aangaan zonder toestemming van de provincie.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen