VEB stelt banken aansprakelijk voor schade Steinhoff-beleggers

VEB stelt Commerzbank AG, ABSA Bank Limited en Barclays Bank PLC aansprakelijk voor de miljardenschade die is geleden door Steinhoff-aandeelhouders.

De drie banken handelden in verschillende hoedanigheden als Banker of the Company, Listing Agent en/of Transaction Sponsor voor de twee prospectussen die door Steinhoff werden uitgegeven op 7 augustus en 19 november 2015. Deze prospectussen begeleidden de verschillende transacties die hebben geleid tot de hoofdnotering van Steinhoff op de beurs in Frankfurt en de tweede notering aan de beurs in Johannesburg.
Beide prospectussen zijn misleidend. VEB betwijfelt of beide documenten de financiële positie van Steinhoff correct weergeven. VEB concludeert dat de banken in hun verschillende rollen en hoedanigheden onrechtmatig hebben gehandeld jegens gedupeerde Steinhoff-aandeelhouders.

De aansprakelijkstelling, die vanmiddag 18 april 2018 aan de banken is gezonden, dient als uitnodiging om te onderhandelen over een schikking. Lukt dit niet dan overweegt VEB om een collectieve actie tegen de banken te beginnen.

Gerelateerde artikelen