Vaticaan vindt honderden miljoenen buiten balans

Het Vaticaan is gestuit op honderden miljoenen euro's die niet op de balans stonden. De kerk heeft de ontdekking van het extra geld bekend gemaakt in haar huisorgaan, de Catholic Herald.
De exacte omvang van de buit is onbekend. Het Vaticaan spreekt over ‘honderden miljoenen euro’s’. Waar het geld precies is gevonden is evenmin geopenbaard. Het Vaticaan zegt dat het op ‘particular sectionel accounts’ stond die niet waren opgenomen op de balans. 
Kardinaal George Pell, die als hoofd van een financiële commissie verantwoordelijk is voor de financiën van het Vaticaan, zegt dat door deze ontdekking blijkt dat het Vaticaan financieel gezonder is dan werd aangenomen. "We zijn niet blut."
De ontdekking van het geld volgt een jaar nadat het Vaticaan schoon schip begon te maken met de financiële administratie. Eind vorig jaar werd EY aangetrokken als financieel adviseur. Begin dit jaar werd de modernisering van de financiële verslaggeving aangekondigd.
De hervormingen zijn op gang gekomen nadat de bank van het Vaticaan stelselmatig in verband was gebracht met witwaspraktijken. 
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen