Van éénpitter tot middelgroot accountantskantoor: een Zuid-Afrikaans succesverhaal

Onlangs verscheen het boek ‘The World’s Most Inspiring Accountants’ van auteur en registeracountant Steve Pipe. Hierin staan de succesverhalen opgetekend van de 57 meest inspirerende accountantskantoren ter wereld. Eén daarvan is het Zuid-Afrikaanse kantoor Middel & Partners.

Bij de lancering van het boek meldde onderzoeksleider Steve Pipe dat meer dan 100.000 accountantskantoren uit de hele wereld in aanmerking kwamen om opgenomen te worden in ‘The World’s Most Inspiring Accountants’. Na een diepgaand onderzoeksproces bleven er slechts 57 kantoren uit tien landen over. Vier daarvan zijn Zuid-Afrikaanse accountantskantoren.

CFO South Africa, een uitgave van Alex van Groningen, sprak met Coenraad ‘Coenie’ Middel. Hij is de grondlegger van Middel & Partners, één van de 57 kantoren die zijn opgenomen in het boek.

Na zijn traineeship bij Deloitte startte hij in 1992 als éénpitter een accountantskantoor. Inmiddels is Middel & Partners uitgegroeid tot een kantoor met 160 medewerkers en acht partners. Het kantoor levert diensten in heel Afrika. Het klantenbestand varieert van zzp’ers tot grote multinationals. Lees het hele verhaal over één van ’s werelds meest inspirerende accountants op CFO South Africa.

Gerelateerde artikelen