Value8 dient eindelijk goedgekeurde jaarrekening in

Investeerder Value8 heeft ruim een half jaar na het verstrijken van de eigenlijke deadline eindelijk zijn door een accountant goedgekeurde jaarrekening gedeponeerd.

Topman Peter Paul de Vries erkent dat de goedgekeurde verklaring lang op zich heeft laten wachten, maar kondigde ook maatregelen aan om een dergelijke vertraging in de toekomst te voorkomen.

Value8 moest lange tijd wachten op de afronding van een onderzoek naar trustkantoor BK Group. Over dat bedrijf waren twijfels gerezen, na verhalen over het meewerken aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Volgens De Vries kwamen er wel verbeterpunten aan het licht na onderzoek bij BK, maar waren berichten in de media ,,ongefundeerd". Het onderdeel is goed voor circa 2 procent van de omzet van Value8.

Volgens De Vries moet onder meer door de aanstelling van een financieel directeur en investeringen in software en het stroomlijnen van de rapportage worden voorkomen dat er nogmaals vertraging kan optreden.

Verder maakte de topman bekend het dividendvoorstel te wijzigen, waarbij geen dividend in contanten meer uitgekeerd zal worden. Daar moeten aandeelhouders nog wel goedkeuring voor geven tijdens een vergadering op 2 januari.

Dan wordt ook de jaarrekeing vastgesteld. Verder zal voor 2017 worden voorgesteld om Accon AVM te benoemen als de nieuwe accountant.

(ANP)

Gerelateerde artikelen