UEFA neemt boekhouding Manchester City onder de loep

De UEFA verdenkt Manchester City ervan satellietclubs te hebben gebruikt om verliezen op te vangen. Met name de transfer van Frank Lampard wekt argwaan op bij de Europese voetbalbond.
Na een dertien jaar lange carrière bij Chelsea, nam voetballer Frank Lampard afscheid om te kunnen voetballen voor het Amerikaanse New York City FC, een satellietclub van de Engelse voetbalclub Manchester City. De speler zou vanuit Amerika verhuurd worden aan Manchester City. Onlangs werd echter bekend dat Lampard nooit bij New York City heeft getekend en dus eigendom is van Manchester City, zo schrijft Daily Mail.
Boete
Manchester City is net als Melbourne City en New York City onderdeel van de City Football Group. Melbourne City en New York City zorgden in het seizoen 2013/2014 voor een kostenpost van ongeveer veertig miljoen die mogelijk ten goede kwam aan het financiële resultaat van Manchester City. UEFA onderzoekt of dit in strijd is met de Financial Fair Play-regels. Manchester City heeft al eerder een boete gekregen van twintig miljoen door deze regels te breken. Ook mocht de club minder spelers inschrijven voor de Champions League. 
Gerelateerde artikelen