Tien procent van de winkeliers stopt ermee

Onoplosbare schulden leidt tot grote afkalving van het winkelbedrijf.

Duizenden winkeliers zullen de komende maanden besluiten om te stoppen vanwege te hoge schulden. INretail schat dat 20 procent van de winkelbedrijven forse financiële problemen heeft. 

De helft daarvan zal stoppen of failliet gaan, aldus algemeen directeur Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie voor de mode-, sport- en schoenenbranche. Hij zegt dat in een interview op NU.nl.

Meerman roept het kabinet op om de belastingschulden uit stellen, zodat winkeliers meer tijd hebben om terug te betalen. "En dan willen ze vanaf 1 oktober ook nog rente vragen, dat kan echt niet. Stop met het pesten van deze ondernemers."

Eerder waarschuwde de Kamer van Koophandel al dat er de komende maanden meer ondernemingen stoppen of failliet gaan dan in de afgelopen periode.

Meermans waarschuwing komt op een moment dat het de goede kant opgaat voor het winkelbedrijf. De directeur rept van minder publiek dan voor corona, maar op hogere uitgaven. Het is echter niet genoeg om veel winkeliers te laten overleven.

 

Gerelateerde artikelen