Tien feitjes over accountancy in verband met International Accounting Day

Op 10 november 1494 publiceerde de Italiaanse wiskundige Luca Pacioli het eerste boek over dubbel boekhouden. Hij wordt dan ook gezien als de grondlegger van accounting. Daarom is het vandaag ter ere van hem International Accounting Day. In verband hiermee heeft het Institute of Chartered Accountants of Scotland (ICAS) tien wetenswaardigheden over accountancy op een rijtje gezet.

Opmerkelijke feitjes die de revue passeren: De oude Egyptenaren kenden ook al vroege boekhoudsystemen, veel boekhoudtermen blijken Latijnse wortels te hebben, de Romeinen zouden een obsessie hebben gehad voor boekhouden, ICAS is ‘s werelds oudste beroepsorganisatie van accountants en Mick Jagger en Janet Jackson hebben accountancy gestudeerd.

Verder blijkt bubble gum een uitvinding van de Amerikaanse accountant Walter Diemer te zijn. De apostel Mattheus (van huis uit belastingontvanger) is de beschermheilige van accountants en Ben Affleck kruipt binnenkort in de speelfilm The Accountant in de huid van een accountant die bijklust als moordenaar.

Gerelateerde artikelen