Thierry Dupont nieuwe voorzitter Belgische beroepsorganisatie van accountants

De Belgische beroepsorganisatie van accountants, het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR), heeft vandaag Thierry Dupont (RSM) gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Daniel Kroes (Deloitte) op, wiens driejarig mandaat ten einde loopt. De nieuwe ondervoorzitter wordt Tom Meuleman (PwC).

Met Thierry Dupont (1952) kiest het IBR voor ervaring. Dupont is sinds 1981 bedrijfsrevisor en is momenteel Managing Partner bij RSM Belgium. Thierry Dupont werd in 2008 lid van de Raad van het IBR en werd er belast met het ontwikkelen en uitvoeren van maatregelen die de bedrijfsrevisor helpen in hun strijd tegen witwassen. In 2009 werd hij ondervoorzitter van het Belgisch Overlegcomité der Bedrijfsrevisoren (BOBR), die kleine en middelgrote accountantskantoren ondersteunt. Sinds 2011 is Dupont ook voorzitter van het Informatiecentrum voor het Bedrijfsrevisoraat (ICCI), de ‘Helpdesk’ van het beroep. Na plaatsvervangend voorzitter geweest te zijn van de Commissie kwaliteitscontrole werd hij in 2013 ondervoorzitter van het IBR en voorzitter van de Commissie Boekhoudkundige Aangelegenheden.

De 44-jarige Tom Meuleman is vennoot bij PwC. Na in 2001 de eed te hebben afgelegd als bedrijfsrevisor, specialiseerde hij zich in de audit van vennootschappen in de financiële sector (banken, verzekeringsondernemingen en pensioenfondsen). Meuleman is sinds 2010 lid van de Raad en van de Stagecommissie van het IBR.

Gerelateerde artikelen