Steeds minder accountantskantoren in UK

Het aantal geregistreerde accountantskantoren in het Verenigd Koninkrijk blijft afnemen. Sinds december 2014 zijn er 304 kantoren minder, een daling van 4,6%.

Dit blijkt uit de 14e editie van de ‘Key Facts and Trends in the Accountancy Profession’ die de Financial Reporting Council (FRC) vandaag heeft gepubliceerd.

Het aantal accountants dat lid is van één van de professionele accountancy-instanties in het Verenigd Koninkrijk is zowel wereldwijd als in de UK toegenomen. Opmerkelijk is echter dat het aantal accountancystudenten in de UK in Ierland is gedaald in de laatste twee jaar.

De belangrijkste onderzoeksresultaten zijn:
• Het gecombineerd lidmaatschap van de zeven accountancy-instanties blijft gestaag groeien met nu 342.000 leden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland (plus 2,4% in vier jaar) en 497.000 leden wereldwijd (plus 3,2% in de afgelopen vier jaar).
• Het aantal accountancystudenten in de UK is licht gedaald (1,1%). Wereldwijd nam het aantal studenten met 3,1% toe tussen 2011 en 2015.
• Het aantal geregistreerde accountantskantoren blijft gestaag afnemen: sinds december 2014 zijn er 304 kantoren minder (4,6%).
• Vergeleken met 2014 zagen de Big Four accountantskantoren hun fee-inkomsten in alle categorieën toenemen. Dit in tegenstelling tot andere firma’s die oob’s auditen. Maar alle kantoren melden toegenomen audit fees.
• Meer beursgenoteerde ondernemingen buiten de FTSE 350 werden in 2015 geaudit door de Big Four dan in voorgaande jaren.

Gerelateerde artikelen