Speciale EP Commissie Belastingafspraken krijgt vervolg

De Speciale Parlementaire Commissie die onderzoek doet naar belastingafspraken met multinationals gaat de komende zes maanden verder onder een nieuw mandaat dat op 2 december ingaat, zo heeft het Europees Parlement woensdag besloten tijdens de plenaire zitting in Brussel met 561 stemmen voor, 69 stemmen tegen en 5 onthoudingen.

Het mandaat is voorbereid door de coördinatoren van de politieke fracties en na te zijn goedgekeurd door de conferentie van fractievoorzitters heeft de plenaire vergadering het voorstel aangenomen. De commissie zal zich vooral richten op schadelijke regimes en praktijken rond vennootschapsbelasting.

De opzet van de Speciale Commissie Belastingafspraken II, is dezelfde als van haar voorganger. De nieuwe commissie zal voortbouwen op het werk dat al is gedaan en zal zaken oppakken die onderbelicht zijn gebleven en die zijn aangestipt in de resolutie van 25 november.

De nieuwe commissie zal nauwgezet toezien hoe de lidstaten en Europese instellingen een vervolg geven aan de aanbevelingen die zijn gedaan door de eerste commissie. Ook zal worden gekeken naar de voortgang rond initiatieven die door internationale instellingen zoals de OESO en G20 zijn ingezet.

Gerelateerde artikelen