Slecht jaar KPMG UK eindigt in salarisverhoging voor partners

Adviesvraag zakt in, banen geschrapt, minder partners, lonen bevroren

Britse partners vanj KPMG zagen hun loon vorig jaar stijgen met vier procent, tot gemiddeld 746.000 pond. Dit ondanks een boeteregen en een tegenvallende groei bij de Britse landenvestiging.

KPMG UK noteerde een omzetstijging van 9 procent naar 2,96 miljard pond over het gebroken boekjaar dat eindigt in september. Het jaar ervoor was de groei met 16 procent bijna twee keer zo groot. Vooral de accountancy groeide hard, met 19 procent. De adviestak groeide met 6 procent. Maar de personeelskosten groeiden met 17 procent.

De winst voor belastingen daalde met bijna twintig procent tot 364 miljoen pond. Volgens KPMG lag dat aan de hoge personeelskosten. Om toch een acceptabele winstdeling uit te keren die in het spoor blijft van de andere Big Four, heeft KPMG gesnoeid in het aantal partners. Het partners is nu het kleinst in meer dan twintig jaar. Daarnaast zijn er banen geschrapt en zijn de lonen van het personeel bevroren.

Ondanks de hogere winstuitkeringen bijven de partners bij KPMG de laagstbetaalden van de Big Four in Groot-Brittannië. Bij EY verdienden de partners dit jaargemiddeld 761.000 pond, terwijl de collega’s van PwC en Deloitte met respectievelijk 906.000 en 1,06 miljoen pond naar huis gingen.

Gerelateerde artikelen