Sector zakelijke dienstverlening blijft het goed doen

De zakelijke dienstverlening groeit ook volgend jaar weer hard. In 2018 neemt de groei van de grootste economische sector van Nederland wel enigszins af, maar hij blijft rond de 5 procent liggen, blijkt uit een sectorprognose van Rabobank.

De opgeleefde economie zorgt ervoor dat de zakelijke dienstverlening goed boert. Onder de sector vallen specialistische diensten als advocatenkantoren en reclamebureaus, waar in economisch goede tijden meer vraag naar is, maar ook schoonmaakbedrijven en beveiliging. Bedrijven besteden die diensten steeds vaker uit.

De bouwsector groeit dit jaar nog het hardst, maar volgend jaar vertraagt die groei. De sector heeft te maken met capaciteitsproblemen omdat er in de crisisjaren veel personeel is vertrokken. Desondanks blijft de bouw in 2018 met 4,5 procent groei een van de hardst groeiende sectoren van de economie.

Alle sectoren van de economie groeien ook volgend jaar weer, verwachten de Rabobank-economen. De horeca, groothandel en de sector informatie en communicatie zijn daarnaast goed voor een groei van meer dan 3,5 procent. De autosector groeit het minst hard.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen