Samenwerking BDO en Avans Hogeschool

BDO Accountants & Adviseurs en Avans Hogeschool, Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM), slaan de handen ineen. De komende vier jaar gaan de twee partijen intensief samenwerken binnen het economisch domein. Het belangrijkste doel van de samenwerking is het creëren van een duurzame koppeling tussen de praktijk (BDO) en de theorie (Avans).

De samenwerkingsovereenkomst is op woensdag 6 juli ondertekend door BDO-partner Ruud Vrolijk en AAFM adjunct-directeur René Theunis. In het verleden hebben BDO en Avans elkaar al meer dan eens gevonden, maar door deze overeenkomst wordt een structurele samenwerking een feit. Deelname in de werkveldadviesraad, het verzorgen van gastcolleges en voorlichting, en de actieve bemiddeling van stage- en afstudeerplaatsen zijn enkele voorbeelden.

“BDO vindt het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de beroepsgroep, met name in de accountancy. Binnen deze samenwerking kunnen we daar concreet vorm aan geven bijvoorbeeld door gastcolleges te verzorgen, deel te nemen aan careerevents en door contacten te onderhouden met studieverenigingen”, zegt Ruud Vrolijk van BDO. “Daarnaast is het van meerwaarde om elkaars behoeftes op elkaar af te stemmen als het gaat om het opleiden dan wel werven van geschikte financiële en bedrijfskundige professionals in de toekomst.”

René Theunis van Avans Hogeschool: “Met de ondertekening behoort BDO tot één van de preferred partners van AAFM. Partnership is een van onze kernwaarden. Duurzame relaties aangaan leidt op langere termijn tot de beste resultaten en geldt als een win-winsituatie voor de betrokken partijen.”

Gerelateerde artikelen