Rsult helpt accountantskantoren in UK helpen met overstap naar de cloud

IT-dienstverlener Rsult-IT uit Waalre is onlangs gestart met een kantoor in Londen. Vanuit het centrum van de Engelse hoofdstad gaat Rsult-IT accountantskantoren helpen met de overstap naar werken in de cloud.

Directeuren John Schrijvers en Gerard den Teuling: “We zien dat de FinTech-markt in de UK enorm in opkomst is en dat de vraag naar cloud accounting, management reporting en het koppelen van applicaties sterk toeneemt. Daar kunnen wij (accountants)organisaties op meerdere manieren bij ondersteunen.”

 

Werken in de cloud is in Nederland dan wel gemeengoed, maar in de UK moet deze slag nog grotendeels worden gemaakt. John Schrijvers: “Wij zien dat accountants hiermee worstelen en dat maakt het voor ons een uitgelezen moment om deze stap te zetten.” Rsult-IT startte in april 2016 zijn eerste kantoor in Waalre, maar stak nooit onder stoelen of banken stevige groeiambities te hebben. Het kantoor groeide in het afgelopen jaar dan ook flink; van 4 naar 14 medewerkers. Rsult-IT begeleidt de implementatie en aanpassing van IT bij kantoren, met een scherp oog voor IT security. Inmiddels is het werkgebied ook gestaag uitgebreid naar de Legal markt, waar procesoptimalisatie, privacybescherming en IT security eveneens key issues zijn.

 

Schrijvers: “Als directie en aandeelhouders van Rsult-IT hebben wij altijd sterke groei geambieerd. Onze focus lag daarbij in Nederland, maar ook zeker op de ons omringende landen. Na een boeiende opdracht bij Moore Stephens in Londen, sprak dit top 10-kantoor de wens uit om intensiever met ons samen te gaan werken. Zij zien ons als aangewezen partner om innovatieve IT-vraagstukken bij hun klanten op te pakken, maar ook om hun eigen IT-omgeving naar een hoger plan te tillen. Moore Stephens stapt daarnaast ook in als aandeelhouder, wat ons helpt om ons bedrijf ook internationaal duidelijk op de kaart te zetten.” Rsult-IT heeft uitgebreide ervaring opgedaan in Nederland met begeleiding van accountants en hun klanten naar het werken in de cloud. “Die kennis, ervaring en inzichten gaan we vanuit Londen nu inzetten om Engelse accountants en hun klanten te begeleiden bij dit proces.”

 

De Nederlandse standplaats van Rsult-IT is Waalre. Vanuit deze vestiging adviseert Rsult-IT accountantskantoren, advocaten- en notariskantoren en MKB-bedrijven over procesoptimalisatie met behulp van IT. Kantoren schakelen Rsult-IT in voor advies over ‒ en concrete begeleiding bij ‒ het koppelen van onder meer boekhoud-, scan & herken-, en managementrapportage-applicaties en informatiebeveiligingsvraagstukken. De vestiging van Rsult-IT in Londen is de eerste internationale vestiging van het IT-dienstverleningsbedrijf.

Gerelateerde artikelen