Regeling aanwijzing directeur-grootaandeelhouder 2016 gepubliceerd

Op vrijdag 10 juli is de 'Regeling aanwijzing directeur-grootaandeelhouder 2016' in de Staatscourant gepubliceerd. De oude regeling is aangepast in verband met de inwerkingtreding per 1 oktober 2012 van de Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht en ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Daarbij is beoogd voor het merendeel van de bestuurders van vennootschappen de bestaande situatie te continueren zonder dat aanpassing van de statuten daarvoor nodig is. Bedoeld is om de bestaande praktijk te verduidelijken en alleen waar nodig aan te passen in verband met wetgeving en jurisprudentie. Ten behoeve van de leesbaarheid is er voor gekozen de oude regeling volledig te vervangen. De regeling is van toepassing op bestuurders van vennootschappen, naast de BV (besloten vennootschap) ook de NV (naamloze vennootschap).

De nieuwe regeling bevat criteria voor de beoordeling van de verzekeringsplicht van de statutair bestuurder van een vennootschap. De nieuwe regeling treedt 1 januari 2016 in werking.

• Regeling aanwijzing directeur-grootaandeelhouder 2016

Gerelateerde artikelen