RB en NOB willen betere bereikbaarheid Belastingdienst

Onlangs hebben beroepsorganisaties NOB en RB een uitgebreid onderzoek uitgevoerd onder hun leden naar de relatie met de Belastingdienst. Belangrijkste pijnpunt dat uit dit onderzoek naar voren kwam, was de (on)bereikbaarheid van de Belastingdienst.

Op 5 juli hebben de NOB (voorzitter Maurice de Kleer en secretaris Wim Gohres) en het RB (voorzitter Wil Vennix en vicevoorzitter Paul Cramer) het onderzoeksrapport aangeboden aan de top van de Belastingdienst, vertegenwoordigd door Hans Leijtens, Directeur-Generaal Belastingdienst, en Jos de Blieck, lid Raad van Bestuur Belastingdienst.

Daarbij werd gesproken over verruiming van de mogelijkheid om per e-mail met de Belastingdienst te communiceren. De vertrouwelijkheid is daarbij een aandachtspunt, maar volgens NOB en RB moet dat op te lossen zijn. Andere zaken die zijn verkend zijn: het doorvoeren van een bepaalde segmentatie, het instellen van contactpersonen bij de dienst voor advieskantoren en het uitvoeren van pilots om nieuwe vormen van communicatie te onderzoeken op hun effect.

Gerelateerde artikelen