Rapportageverplichtingen accountants en diversiteit

De NBA streeft naar een grotere diversiteit en inclusiviteit bij bedrijven, bij accountantsorganisaties en bij de eigen organisatie.

Dat meldt de beroepsvereniging. 

Diversiteit en inclusiviteit maken deel uit van het thema Maatschappelijke relevantie uit de Vernieuwingsagenda en gaat over de rol van de accountant in de samenleving. 

De samenleving is in alle opzichten divers en deze diversiteit neemt verder toe. Toch zien we diversiteit in cultuur, leeftijd en sekse in de top van bedrijven en organisaties onvoldoende terug. 

De NBA streeft naar een grotere diversiteit en inclusiviteit bij bedrijven, bij accountantsorganisaties en bij de eigen organisatie omdat dit logisch (medewerkers, klanten en andere stakeholders zijn ook divers), slim (onderzoek en ervaring wijzen uit dat diversiteit de besluitvorming en prestaties verbetert) en fair is (verschillende talenten krijgen daadwerkelijk gelijke kansen en kunnen zich hierdoor optimaal ontwikkelen). De NBA wil beter toezien op de verantwoording van bedrijven en organisaties over dit thema en als
sector zelf het goede voorbeeld geven.

Lees daarom meer over de rapportageverplichtingen voor ondernemingen aangaande het diversiteitsbeleid en- resultaten en de verantwoordelijkheid van de accountant ten aanzien van dit thema.

Gerelateerde artikelen