PwC-accountants UK krijgen vrij op vrijdagmiddag

Het accountantskantoor is de laatste in Engeland die zich bekeert tot flexibel werken.

Bij PwC in Engeland is het de komende maanden uitgestorven op vrijdagmiddag. Iedereen krijgt er vrij op de vrijdagmiddagen. Dat geldt overigens alleen voor juli en augustus. De verwachting is dat rond lunchtijd iedereen de benen zal nemen.

De verkorte werkdag is ingevoerd om de organisatie te flexibiliseren, zo wordt gemeld door persbureau Bloomberg. Al langer zoeken PwC en andere kennisorganisaties naar manieren om de werkdruk en de stress te verminderen. Flexibel werken geldt als middel om uitval door ziekte terug te dringen, de productiviteit op te voeren en inclusiviteit te bevorderen. Zo zou flexibel werken het gemakkelijker maken voor jonge moeders om ook een carrière op te bouwen. 

Volgens Bloomberg is PwC de laatste van de grote accountantskantoren die zich ook tot thuiswerk bekeert. In de meeste grote bedrijven is het inmiddels ingeburgerd. De 22.000 Britse PwC’ers mogen nu tussen de 40 en 60 procent van de werktijd thuis werken. Ze mogen zelf kiezen wanneer ze de werkdag starten en stoppen. 

Door het invoeren van een verkorte werkdag hoopt PwC dat de rest van de werkweek iets compacter zal worden, zo meldt Bloomberg verder. Niet duidelijk is hoe deze snippermiddagen worden verwerkt in het salaris. 

PwC heeft vrije tijd al eens eerder ingezet als benefit.  Zo gaf het accountantskantoor in 2018 al zijn medewerkers eind juni een vrije dag na een positief boekjaar.

Gerelateerde artikelen