Ploum Lodder Princen stapt naar BFT voor onafhankelijk onderzoek Panama-zaak

Het Rotterdamse advocaten- en notariskantoor Ploum Lodder Princen (PLP), dat vandaag in de publiciteit kwam om vermeende betrokkenheid bij het opzetten van dubieuze constructies voor buitenlandse bedrijven en vermogende particulieren, vraagt toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

PLP zegt “met ontzetting” kennisgenomen te hebben van een artikel dat vandaag in het Financieele Dagblad is verschenen. “Het kantoor herkent zich op geen enkele wijze in de beschuldigingen die in deze publiciteit naar voren komen,” aldus PLP.

PLP: “Omwille van haar goede naam en faam heeft PLP vandaag besloten om de wettelijk toezichthouder, Bureau Financieel Toezicht (BFT) te vragen onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar beide casus die in de media naar voren komen. Dit verzoek heeft BFT inmiddels bereikt. PLP ziet met vertrouwen uit naar dit onderzoek, waaraan zij uiteraard alle medewerking zal verlenen. Omwille van de zuiverheid van zaken zal de huidig maatschapsvoorzitter Stan Commissaris zijn functie tijdelijk neerleggen. Rutger Ploum neemt zijn taken hangende dit proces waar.”

Lees ook:

• Panama Papers: Nederlandse kantoren zetten dubieuze constructies op

Gerelateerde artikelen