Platform sluist ondernemers naar subsidie voor cybersecurity

Gids door regionale, nationale en Europese subsidieregelingen.

Vanaf 1 oktober is de nieuwe Cybersecurity Funding Portal beschikbaar. Deze portal brengt alle informatie over Nederlandse en Europese subsidies voor cybersecurity innovatie overzichtelijk samen op één plek. De nieuwe tool helpt ondernemers en kennis- en onderzoeksinstellingen snel en makkelijk de juiste subsidies te vinden voor hun innovatieprojecten.

Het portal komt er omdat veel ondernemers vastlopen in de grote hoeveelheid cybersecurity innovatiesubsidies op regionaal, nationaal en Europees niveau, stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het vinden van passende subsidies kost veel tijd en kan ingewikkeld zijn. De nieuwe portal moet hiervoor een overzichtelijke oplossing bieden.

Filters in de portal maken het doorzoeken van de grote hoeveelheid aan subsidies een stuk makkelijker. Ondernemers zien direct welke subsidies passen bij hun project en wat de subsidiebudgetten, deadlines en voorwaarden zijn. Dit kunnen specifieke subsidies voor cybersecurity en digitalisering zijn zoals calls uit het Digital Europe Programma, Horizon Europe en CS4NL. Maar er zijn ook algemene innovatiesubsidies zoals de WBSO, MIT en Innovatiekrediet.

Naast informatie over subsidies kunnen ondernemers ook rekenen op persoonlijke hulp van gespecialiseerde adviseurs. Deze experts helpen ondernemers bij hun zoektocht naar de juiste financiering, geven uitleg over de subsidievoorwaarden en bieden inzicht in het aanvraagproces. Gebruikers kunnen hun hulpvraag indienen via een contactformulier op onze website.

Ga hier naar de Cybersecurity Funding Portal

Gerelateerde artikelen