Ordina wil EY langer als externe accountant

De Raad van Commissarissen van Ordina stelt voor om EY Accountants te herbenoemen tot externe accountant voor de boekjaren 2017 en 2018. Het voorstel staat op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 26 april.

Tijdens de ALV 2015 werd EY benoemd tot externe accountant voor de boekjaren 2015 en 2016. In overeenstemming met de Nederlandse Corporate Governance Code hebben de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van de Vennootschap het functioneren van de accountant in de diverse entiteiten en capaciteiten waarin de accountant fungeert, besproken. De conclusie van de bevindingen is dat de accountant naar behoren functioneert.

Om deze reden stelt de Raad van Commissarissen voor, na advies van de auditcommissie en de Raad van Bestuur , Ernst & Young Accountants LLP voor de boekjaren 2017 en 2018 te benoemen als externe accountant van Ordina. Benoeming is onder de voorwaarde dat de Raad van Commissarissen, op voorstel van de auditcommissie, voorafgaande goedkeuring verleent betreffende de prestaties en voorgestelde honoraria van Ernst & Young Accountants LLP.

Gerelateerde artikelen