Oracles reputatie krijgt opnieuw een knauw

IDC en Flexera vroegen eindgebruikers wat zij echt vinden van hun leveranciers.
En Oracle scoorde als slechtste, op alle aspecten waarop IDC en Flexera vroegen softwareleveranciers te scoren. Citrix, VMware, HP en EMC daarentegen kregen van alle deelnemers aan het onderzoek een dikke pluim.
Het onderzoek, The Customer Choice Awards,  geeft weer hoe vertegenwoordigers van bijna 150 grote organisaties de 12 belangrijkste spelers op de enterprise software markt beoordeelden.
 
Dat waren Adobe, CA, Citrix, EMC, HP, IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Salesforce.com, Symantec en VMWare –  Citrix scoorde als beste op drie van de acht aspecten. Men is tevreden over de helderheid van de licentiecontracten, en over de handige tools die Citrix levert om die licenties te beheren.
 
Ruim 40% van de deelnemende organisaties beoordeelde de software van Oracle als de minst gebruiksvriendelijke, 45% kon zich niet of in het geheel niet vinden in met de stelling dat Oracles licentiecontracten het gemakkelijk zouden maken over te stappen naar mobiel, virtuele servers en/of de cloud.  En 44% was het oneens met de stelling dat de prijs van Oracles producten ‘redelijk’ zouden zijn of  een positieve ROI zouden opleveren.
 
35% vindt Oracles software niet eenvoudig te beheren, een op de drie zegt dat ze niet goed begrijpen waar de prijs op gebaseerd is, en ietsje meer zegt dat ze geregeld licentie-audits moeten toestaan. Eerder al rapporteerde Accountantweek over de opstand van de Oracle Users Group in Duitsland tegen de licentiepolitiek en de communicatie van de leverancier.
 
Gerelateerde artikelen