Ondernemers kunnen omzet voor TVL-steun Q2 doorgeven

Deze week ontvangen ook de ondernemers die nog geen vaststellingsverzoek hebben gekregen het verzoek om de werkelijke omzet door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ondernemers die TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) over het tweede kwartaal van 2021 hebben aangevraagd, moeten uiterlijk op 8 maart 2022 hun vaststellingsverzoek indienen. Het vaststellingsverzoek is bedoeld om de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door te geven.

De RVO heeft voor veel ondernemers het formulier voor het vaststellingsverzoek al ingevuld met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. 

Soms moet de ondernemer de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen, wijzigen

of voorzien van aanvullende informatie. Ondernemers die meer dan 125.000 euro hebben aangevraagd, moeten direct een accountantsverklaring voor een TVL-regeling meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Informatie over de accountantsverklaring staat op de website van de NBA.

Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag, dan behouden de ondernemers het voorschot van 80 procent dat zij kregen na hun aanvraag. Daarnaast krijgen zij de laatste 20 procent.

Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is het omzetverlies lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijgen ondernemers minder dan 20 procent uitgekeerd of moeten zij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Gerelateerde artikelen