Waarom ieder kantoor servicemanagement zou moeten omarmen (3): Een papierloze omgeving

Wat houdt servicemanagement precies in? Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke redenen er zijn om als accountants- of administratiekantoor servicemanagement te omarmen.

Partnerbijdrage van Visma: 

Lees ook: 
(1) Waarom ieder kantoor servicemanagement zou moeten omarmen

(2) Vijf redenen om selfservicemogelijkheden aan te bieden (2): Eén bron met data

In deze blog reden 3: een papierloze omgeving

Selfservice
Servicemanagement loopt uiteen van op tijd de telefoon opnemen als de cliënt een vraag heeft en het zorgvuldig indienen van de belastingaangiften tot het bij de cliënt op kantoor laten plaatsvinden van afspraken om reistijd te beperken. Ook het aanbieden van selfservicemogelijkheden is een belangrijk onderdeel van servicemanagement. Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden.

Het doel van selfservice is ervoor zorgen dat cliënten dankzij vergaande automatisering met minimale inspanning hun deel van de administratie kunnen voeren. Daardoor houden zij zoveel mogelijk tijd over om zich te concentreren op de eigen bedrijfsvoering.

In een serie van 5 blogs vertellen wij u welke redenen er zijn om servicemanagement te omarmen.

Reden nummer 3: Een papierloze omgeving
Het beheer van fysieke dossiers is een last voor uw accountantspraktijk. Belangrijke documenten kunnen verdwijnen en dat schaadt de vertrouwensrelatie met cliënten. Opslag in de cloud is een uitstekende manier om kantoorruimte vrij te maken terwijl dossiers toch altijd direct beschikbaar zijn. Accountancy vanuit de cloud biedt u de mogelijkheid om een volledig geautomatiseerd systeem te creëren, waarmee u alle financiële administraties altijd en overal eenvoudig kunt bijwerken en bewaken. Door alle gegevens op een centrale locatie onder te brengen, bespaart u op kantoorruimte en bent u altijd maximaal georganiseerd.

Het papierloze kantoor wordt langzaam maar zeker werkelijkheid.

Voordelen van een papierloze omgeving:
– Elektronische facturen verzenden en ontvangen is kostenefficiënter dan de verwerking van papieren documenten. 
– Het aantal fouten door handmatige invoer daalt als cliënten financiële informatie elektronisch naar hun accountant verzenden.
– Verkoopfacturen hoeven slechts een keer te worden aangemaakt, en wel door de cliënt. De boekhoudkundige verwerking verloopt automatisch. Het is niet nodig om facturen af te drukken en papieren exemplaren naar de accountant te sturen.
– U verliest nooit meer documenten en houdt uw cliënten en uw eigen activiteiten georganiseerd dankzij een gestroomlijnde workflow in de cloud.
– Door minder papier te gebruiken ontziet u het milieu.

>>> Wilt u meer weten over servicemanagement? Download dan de gratis whitepaper <<<

Gerelateerde artikelen