Nieuwe topman Deloitte Global wil intensieve samenwerking member firms

Deze week heeft Punit Renjen bij Deloitte Global het roer overgenomen als de nieuwe chief executive officer. Volgens de nieuwe CEO is één van de strategische prioriteiten voor Deloitte dat de verschillende member firms wereldwijd veel intensiever gaan samenwerken.

Begin deze week bleek dat Deloitte in het Verenigd Koninkrijk overweegt te fuseren met member firms uit de Benelux. Klanten zouden aandringen op een betere coördinatie tussen de landen. Deloitte België liet weten een eventuele strategische samenwerking, die kan leiden tot een fusie met Deloitte UK, te overwegen en ook bestuurder Cees de Boer van Deloitte Nederland bevestigde dat Deloitte UK en de Benelux-landen naar mogelijkheden kijken om nauwer samen te gaan werken, waarbij een fusie niet uitgesloten is.

Zo’n intensieve samenwerking tussen de landenorganisaties wordt nu dus ook bepleit door de CEO van Deloitte Global. Hij spreekt van ‘hyper collaboration’ tussen de member firms van Deloitte als één van de belangrijkste speerpunten voor de firma.

Andere strategische prioriteiten die Renjen aanwijst zijn het investeren in technologie om de dienstverlening aan klanten te verbeteren op het gebied van audit, tax, consulting, enterprise risk en financieel advies. Ook ziet Renjen mogelijkheden voor Deloitte om te groeien op terreinen als ‘cognitive technologies, cloud computing, digital and social applications, cyber, risk, and crisis services.’

Gerelateerde artikelen